10 סיבות טובות לאכילת תפוח
חוה חשקה בו, ניוטון גילה את כוח הכבידה בעזרתו, ואילו סטיב ג’ובס עשה ממנו מיליארדים. מה יש בו בתפוח שאומרים עליו שאם אוכלים אחד ממנו כל יום, נפרדים מהרופא לשלום? במאמר לפניכם, מידע כללי על התפוח, באיזה תפוח יש יותר סוכר ירוק או אדום. 10 סיבות טובות לאכילת תפוח ולקינוח 2 מתכונים מהירים ומעולים. מוזמנים […]
המלצות “חמות” לתזונה וחיזוק הגוף לקראת החורף
מסתבר שיש דרכים לעזור לגופנו להסתגל לשינויי מזג האוויר ויש דברים שניתן לעשות כדי לחזק את הגוף לקראת החורף. על תזונה מומלצת לחיזוק הגוף לסתיו, מה עוד ניתן לעשות כדי להכין את גופנו לחורף, כולל מתכון למרק, במאמר שלפניכם. בישראל, הסתיו שונה מאשר במדינות קרות, חודש נובמבר ולעיתים אף דצמבר, מתאפיינים במזג אויר משתנה, חם […]
10 יתרונות תזונתיים של עשב הלימון (לימונית)
הלימונית שנקראת גם עשב לימון הוא צמח בעל עלים ירוקים ארוכים ודקים הגדל במדינות רבות ביבשת אסיה. כשמו, אכן עשב הלימון מריח כמו לימון, אך טעמו מתון ומתקתק מעט. לצמח זה שימושים רבים במטבח האסייתי בזכות טעמו המיוחד. מבחינה תזונתית, עשב לימון הוא מקור מצוין לויטמיני A, C, חומצה פולית, מגנזיום, אבץ, נחושת, ברזל, אשלגן, זרחן, […]
7 רכיבי תזונה שצמחונים חייבים לצרוך בתפריט שלהם
מחקרים רבים מצביעים על כך שלתפריט הצמחוני (והטבעוני) בצירוף סגנון חיים פעיל, יש השפעה משפרת על תופעות כגון: עודף משקל, עצירות, יתר לחץ דם, מחלות לב וכלי דם. בשנים האחרונות, ממצאים מעידים כי לתזונה צמחונית יש גם השפעה על הפחתת סיכון לחלות במחלות אחרות כגון: סרטן מעי גס, סרטן ריאות, סוכרת, אבני מרה ואי ספיקת […]
יתרונות הבצל ומתכון לפשטידת בצל ללא קמח
בצל – ירק שורש נפוץ ומוכר זה, יחד עם השום נחשב כאנטיביוטיקה של הטבע. הבצל שייך למשפחת השום ושניהם מכילים גופרית שמקנה להם חלק מיתרונותיו הבריאותיים. תרכובות הגופרית שבבצל הם מקור הריח החזק והחריף. בבצל יש כרבע מכמות הגופרית מאשר בשום. מה הבצל מכיל? תרכובות גופרית, קוורציטין, ויטמין סי, סידן, אשלגן וכרום. הבצל קיים בצבעים […]