5 יתרונות לשתיית שייק ירוק
שייק ירוק הוא סוג של משקה בריאותי המכיל יתרונות תזונתיים רבים. למה זה טוב? מה הוא עוזר למנוע?למה הוא יכול לסייע בגוף? ואיזה שילובים של עלים ירוקים, ירקות ופירות ישפרו את בריאותנו?
במאמר זה פירוט 5 יתרונות שיתנו תשובות. ובנוסף, שני מתכונים להכנת שייק ירוק למתחילים ולמתקדמים.
יתרון 1: חוששים שאינכם צורכים די מינרלים חיוניים בתזונה שלכם?
שייק ירוק יכול להיות מקור מצוין לכלורופיל, ברזל ומינרלים רבים נוספים.לכל אחד מהעלים והירקות הירוקים יש יתרונות ייחודיים.סוג והרכב המינרלים בשייק יקבע לפי סוג המזונות הירוקים שתבחרו להכניס. למשל, מעלי קייל נרוויח חומצה פולית, ברזל ושפע של נוגדי חמצון. יחס הירקות לפירות בשייק צריך להיות בערך 1:3, כלומר 3 ירקות על כל פרי.
למי שאינו רגיל לטעמם של העלים והירקות הירוקים מומלץ להתחיל בשילובים פשוטים ועדינים יותר. כדוגמת המתכון הבא:
מתכון לשייק ירוק ל”מתחילים”:
בבלנדר חזק וטוב הכניסו את המרכיבים הבאים:
6 עלי חסה/ מנגולד/ בייבי/ קייל
1 תפוח ירוק חתוך לרבעים
1 תמר מג’הול (מגולען)
כף צימוקים/ גוז’י בריס (מושרים מרבע כוס מים לכמה דקות)
כוס עד כוס וחצי מים צוננים
מעל הכל סחטו כרבע לימון
את הכל לערבל ביחד. להעביר לכוס ולשתות מיד.
יתרון 2: מתקשים לאכול כמות מספיקה של ירקות ירוקים בתפריט היומי?
שייק ירוק הוא דרך מצוינת ומהירה להכניס כמות גדולה של ירוקים לגופנו.
במנה אחת של שייק ירוק אפשר להכניס שפע של עלים וירקות ירוקים מכל סוג, להרוויח שפע יתרונות תזונתיים והשפעות נפלאות על איכות החיים והבריאות.
למשל עלי מנגולד יעניקו לנו שפע של אשלגן, סידן וויטמין A.
חשוב מאוד להקפיד על לעיסה. כשאנו אוכלים סלט ירוק ולא לועסים מספיק (הפכנו לחברה בולענית שאינה לועסת), איננו מפרקים את הדפנות של התאים של העלים ומרבית הערכים התזונתיים שבהם לא יספגו אל תוך הגוף. בלנדר חזק ואיכותי טוחן היטב את העלים הירוקים (בלנדר פשוט, לא עושה את העבודה) וכך אנו מרוויחים את הויטמינים והמינרלים באותם ירקות פירות ועלים שהכנסנו לשייק שלנו.
יתרון 3: אכלתם ג’אנק פוד ומרגישים צורך להיפטר מהרעלים?
לשייק הירוק יכולת לשלב ניקוי רעלים שנכנסו לגופנו מהאוויר וממזון באיכות ירודה שצרכנו (ולכן חשוב מאוד שהעלים והירקות שנכניס לשייק יהיו אורגנים, כי הספיגה לדם מהירה).
למשל בהכנת שייק ירוק שיכיל: תרד, פטרוזיליה, חסה, סלרי, מלפפון, קיווי, תפוח ולימון. נרוויח כלורופיל, ברזל, וויטמין סי.
מחקרים מראים שהכלורופיל מסייע בניקוי מתכות כבדות הנוטות להצטבר בגופנו ופועל כנוגד סרטן באופן ספציפי בכבד – שהוא סנן הרעלים הראשון של גופנו.
יתרון 4: מרגישים שמערכת העיכול שלכם זקוקה לניקוי?
שייק ירוק, עתיר בסיבים תזונתיים ויכול לעזור בפינוי פסולת מהגוף ובניקוי מערכת העיכול. בשונה ממיצים, השייק שומר על הערכים תזונתיים גבוהים ומסייע לפנוי טוקסינים ורדיקלים חופשיים מגופנו.
הכלורופיל (הצבע הירוק שבעלים) הוא לא רק פיגמנט, הוא מתחבר עם טוקסינים ורדיקליים חופשיים והופך אותם לחומרים נייטרלים.
אם למשל, נבחר לצרף לשייק שלנו עלי תרד או כרוב, אז השייק יהיה עשיר בקרוטנואידים, לוטאין ואקסנטין אשר פועלים כחומרים נוגדי חמצון במטרה להגן מפני השפעות מזיקות של רדיקלים חופשיים. ישנם ב”ירוקים” גם חומרים אשר ממלאים תפקיד בשמירה על בריאות העיניים ועוד כימיקלים צמחיים שבעלי תכונות של מניעת מחלות והגנה.
יתרון 5: מרגישים שהעור יבש וחסר ברק?
לשייק הירוק יכולת לסייע בטיפוח מראה העור. מעטים יודעים כי העלים הירוקים הכהים הם מקור טוב של סיליקה, אשר יחד עם ויטמין C חיוני ליצירת קולגן. מחקרים הראו כי הקולגן יעיל במיוחד לטיפול בבעיות עור כגון אקנה, אקזמה ופסוריאזיס ולצד זה הוא שומר על מראה עור בריא וזוהר. העלים והירקות הירוקים מכילים שפע של ויטמינים. למשל בעלי מנגולד, קייל וסלרי יש שפע של ויטמין A וויטמין C. כנ”ל גם בלימון, תפוח וגו’זי בריס שהם נוגדי חמצון חזקים ובעלי השפעה מיטיבה על העור שלנו.
לסיכום:
במאמר זה ראינו את התועלות הרבות שאנו יכולים להפיק משתיית שייק ירוק:
1. להרוויח בכוס שייק אחת שפע של ויטמינים ומינרלים חיוניים.
2. להכניס בקלות כמות ירוקים גדולה לגופנו.
3. להיפטר מרעלים.
4. לנקות את מערכת העיכול שלנו.
5. לשפר את מראה העור שלנו.
אם הגעתם עד כאן, כנראה שאתם מבינים כמה חשוב לשתות שייק ירוק!
להלן מתכון שייק ירוק למתקדמים:
חופן משולב של עלי חסה/ בייבי/ מנגולד / קייל / תרד / כרוב
צרור עלי פטרוזיליה/ נענע/ כוסברה
סלרי / מלפפון/ ברוקולי
פרי ירוק לבחירתכם: מלון/ תפוח/ קיווי
כף גוז’י בריס
מיץ מרבע לימון
כף זרעי צ’יאה (מושרים ברבע כוס מים)
כפית גדושה של ספירולינה (אצה עשירה בחלבון)
כוס – כוס וחצי מים
הכל לבלנדר. ולשתות מיד.
הערה חשובה: לנוטלי קומדין אסור להרבות באכילת עלים וירקות ירוקים לכן השייק הזה אינו מתאים עבורם. אך,ניתן להכין שייקים נפלאים מירקות אחרים במקום.
מעוניינים בהתאמת תפריט להרזיה וחיים בריאים שיכלול גם שייקים? מוזמנים לפנות אלי לתיאום פגישה בטלפון: 09-8665279.





12 באפריל 2021 @ 22:39
תפוח-ירוק , חופן עלי נענע וכוסברה ופיטרוזיליה ומלפפון
1 באפריל 2021 @ 02:02
הי שרית רציתי לדעת האם אפשר לשתות שייק ירוק במהלך היום? מכיוון שיש לי שעון ביולוגי הפוך ומתעוררת בצוהריים אז זה כבר ממש קרוב לארוחת צהריים ואני אוכלת פירות אז זה ייצור עומס ולחץ בזמנים לארוחת הצהריים , תודה לימור
1 באפריל 2021 @ 18:24
היי לימור,
בשביל ליהנות מיתרונות הירוקים שבשייק הירוק, עדיף לשתות אותו דבר ראשון על הבוקר / צהרים.
כמובן שניתן לשתות גם במשך היום, אבל האפקט יהיה מעט שונה ופחות יעיל.
הצעה שלי: וותרי על הפירות ושתי שייק ירוק עם מעט שפע ירוקים ומעט פירות בתוכו.
בברכה,
שרית
10 בינואר 2021 @ 21:58
שלום שרית. נהניתי לקרוא את המאמר. השאלה שלי היא האם שייק הירוק הוא תחליף לארוחת הבוקר?
וכן כמה זמן אחרי הקימה שלי בבוקר צריך לקחת אותו?
תודה מיכל
20 במרץ 2021 @ 09:22
הי מיכל,
שייק ירוק במתכונת שכתובה במאמר שלי רצוי לשתות דבר ראשון על הבוקר. לפני קפה או כל ארוחה אחרת.
מתי בדיוק בבוקר? זה כבר אינדיבידואלי. יש אנשים שקמים ומיד רעבים ויש כאלה שרק אחרי שעתיים מקימה מסוגלים לשתות ולאכול.
מה שכן חשוב לי לציין שברגע שמכינים את השייק, כדאי לשתות אותו מיידית. כדי למנוע כמה שפחות התחמצנות נוספת של המרכיבים בשייק.
תהני,
שרית
10 באפריל 2018 @ 12:57
שלום
האם מותר לשתות שיק ירוק למי שיש רגישות במערכת העיכול כמו נפיחות גזים וכו?
תודה
8 בנובמבר 2017 @ 14:57
תודה על התשובה
אם אפשר עוד שאלה קטנה
יש גירודים בבית השחי וגם במיפסעת האם זה קשור למערכת העיכול ואם כן איזה שייק יכול לעזור
תודה
14 בנובמבר 2017 @ 18:59
שלום רפי,
לשאלות מהסוג הזה יש צורך לעשות בירור מקיף יותר ולקבל מידע נוסף.
לפיכך, אני ממליצה לך לפנות לייעוץ אישי לקבלת המענה הטוב ביותר עבורך.
בהצלחה!
שרית
5 בנובמבר 2017 @ 15:59
הי
מעולה כל הכבוד
אודה לך מאוד איזה שייק טוב ועוזר לשחמת הכבד
5 בנובמבר 2017 @ 20:11
שלום רפי,
כל שייק ירוק אורגני שיכיל שפע של ירקות ועלים ירוקים יכול לעזור לשחמת כבד. אבל עלי לציין שזו אינה המלצה טיפולית אלא המלצה כללית שכן איני מכירה את המקרה.
בנוסף באופן כללי יתכן שיהיה נכון להיעזר בצמחים מחזקי כבד במצב כזה. אך שוב, בהתאמה אישית של נטורופת או הרבולוג מוסמך לאחר היכרות מלאה של המקרה והאדם.
בריאות!
שרית.
16 באוקטובר 2017 @ 10:13
שלום, שרית.
תודה על המידע החשוב.
מדוע את מדגישה שצריך לשתות את השייק מיד אחרי הטחינה?
אני מעוניין להעביר את השייק לכלי סגור למשך 15 -20 דקות כדי לקחת איתי לעבודה. האם זה פוגם בשייק?
תודה.
16 באוקטובר 2017 @ 11:25
שלום יהונתן,
כשאנחנו חותכים ירק והוא נחשף לאור ואו טוחנים אותו אנחנו מאבדים הרבה מהויטמינים ומהמינרלים.
ככל שזה עומד יותר זמן נאבד עוד. זו הסיבה שחשוב לשתות סמוך להכנה. משך הזמן שציינת הוא סביר.
בהצלחה ולרוויה.
שרית
19 ביוני 2017 @ 15:20
שלום
כתבה מעולה. תודה.
רציתי לשאול האם השייק הירוק בשילוב עם ירקות ופירות מתאים למי שיש הפרעה בבלוטת התריס?
כי אני רואה לפי הכתבות באתרים האחרים
עלי קייל או עלי תרד לא מומלצים למי שיש הפרעה בבלוטה התריס
אני לא יודעת מה לעשות ואני ממש צריכה לרדת במשקל ולהשאר בריאה.
שאלה השניה – כמה פעמיים מומלץ להכין שייק ירוק ביום?
19 ביוני 2017 @ 22:16
שלום מירב,
1. כשיש בעייה בתפקוד בלוטת התריס כדאי להימנע מלהכניס ירקות מסוימים לשייק כמו ברוקולי וקייל במיוחד. אם נוטלים כדור דוגמת יוטירקס יש להימנע גם מתוספת אצות לשייק.
לירידה במשקל מומלץ לשים בשייק ירוק יותר ירקות ופחות פירות.
2. ההמלצה שלי היא שייק ירוק אחד איכותי וטוב ליום על הבוקר. זה לא בעייה לשתות אחד נוסף, אבל כגיוון, ניתן לקבל את שאר הירקות בסלט או כירקות מוקפצים.
3. תודה על הפרגון.
בהצלחה ובריאות טובה!
7 באפריל 2017 @ 11:11
מאמר מהמם, כרגע אני בדיאטת קנדידה ולכן שותה כל יום שייק ירוק אבל גם כשאסיים אני לא מתכוונת לוותר על השייק הבריאותי הזה !! 😍
7 באפריל 2017 @ 22:08
תודה הדר על הפרגון!
שמחה שאת נהנית מהשייק הירוק ואחרי שקראת את המאמר את מבינה עוד יותר את יתרונותיו.
כל טוב,
שרית
4 במרץ 2017 @ 00:00
היי, איזה אחד מהשייקים היית ממליצה לנערה בגיל ההתבגרות עם עור אקנתי, שומני ? בנוסף כמה פעמים בשבוע לדעתך יש לשתות את השייק כדי לקבל תוצאות?
4 במרץ 2017 @ 18:59
שלום עמית,
אני מאמינה בשתייה יומיומית של השייק הירוק, כמובן שחשוב להשתמש בחומרי גלם איכותיים, ירקות/ פירות ועלים אורגניים ותוספת של סופרפודס שהופכים את השייק לבריאותי!
לגבי נערה עם אקנה, איני מכירה את המקרה והמצב המדויק, לכן אמנע מלתת המלצה. מה שכן עלי לציין שבמצבי אקנה חשוב להימנע מגורמים מחמירי אקנה כגון: אוכל שומני/ מטוגן, תעשייתי, שתייה מתוקה ושחייה בבריכות עם כלור.
בריאות!
13 בנובמבר 2016 @ 09:51
שרית שלום,
רציתי לשאול איך יודעים איזה בלנד מספיק טוב, על מנת שהספיגה תהיה מרובה.
אני יודעת שויטמיקס נחשב לבלנדר מומלץ, אך מחירו מאוד גבוה.
אני מכינה בבית שייק ירוק, בבלנדר שיש לי השייק נוזלי תוך 30 שניות אך נשארים בו
גם חתיכות קטנות, כך שאני לא בטוחה שהוא עושה את העבודה.
13 בנובמבר 2016 @ 13:19
שלום מיכל,
שייק שמוסיפים לו עלים, ירקות ופירות על קליפתם אמורים להיות מעט סמיך עם גושים. זה לא מיץ סחוט.
כפי שראית גם במאמר חשוב להכין את השייקים בבלנדרים איכותיים וחזקים בשביל שטחינת המזונות תהיה אופטימלית.
אכן ויטמיקס נחשב לאחד הבלנדרים הטובים בשוק ומחירו באמת גבוה. לי באופן אישי יש את המוצר שמאוד דומה לו ועלותו מחצית
ניתן לעשות בו שפע של דברים. המוצר נקרא JTC
בהצלחה,
שרית
5 בספטמבר 2016 @ 21:06
שלום. אני בת 26 והתחילו לי קמטים במצח ובפנים והעור שלי נהיה דק. קראתי שתוספי מזון כגון קולגן וחומצה היאלורנית יכולים לעזור. אשמח לשמוע את דעתך בעיניין. (אגב, התוספים האלא ניקנים מארה”ב) תודה רבה מראש!
6 בספטמבר 2016 @ 11:16
שלום טניה,
לי ידוע שניתן לעשות מילוי לקמטים בפנים בעזרת הזרקת חומצה הילאורונית. וגם שמעתי שיש חברות שמוכרות אבקות קולגן לשתייה (כלומר בשימוש פנימי)
איני יודעת להגיד לך כיצד זה משפיע על עור הפנים בלקיחה פנימית. כי המוצרים האלה חדשים יחסית בשוק.
בברכה,
שרית
5 בספטמבר 2016 @ 21:03
מה דעתך על תוספת קולגן וחומצה היאלורנית? לאישה בת 26 שהתחילו לה קימוטים בפנים?
6 בספטמבר 2016 @ 11:17
שלום טניה,
ראי את תשובתי בשאלתך הנוספת.
בברכה,
שרית
17 באוגוסט 2016 @ 12:12
הי אני צריכה להעלות את רמת הברזל בגוף חברה שלי עשתה שייק רק עם פטרוזיליה יש לך עצות לשייק עם הכי הרבה ברזל?
18 באוגוסט 2016 @ 09:00
שלום רב,
ניתן להעשיר את השייק הירוק בהרבה עלים ירוקים כהים וכן בפירות יער כהים, שניהם מכילים הרבה ברזל.
דרך נוספת לקבל הרבה ברזל בשייק היא להוסיף ברזל נוזלי בטיפות (קיימות כמה חברות בשוק) לשייק ולשתות הכל ביחד.
כמובן חשוב להוסיף לימון לשיפור הספיגה של הברזל והכי חשוב הוא להקפיד לסיים את כל השייק עד סופו כדי לקבל את כל מנת הברזל שהוספה לו
בהצלחה,שרית
9 באוגוסט 2016 @ 16:05
רציתי להתחיל בדיאטת שייק ירוק והכנתי שייק כזה
2 מלפפונים
5 עלי חסה
3 עלי נענע
תפוח
וקצת לימון
ואני פשוט לא מסוגלת לשתות את זה. זה עושה לי אפקט הקאה וזה פשוט מגעיל. יש עצה?
9 באוגוסט 2016 @ 21:43
שלום אושרת,
ממליצה לך להכין את מתכון השייק הראשון שהצעתי במאמר שלי. הוא מכיל גם תמר ללא מלפפונים ועלי נענע ואני חושבת שיהיה לך יותר טעים בשביל להתחיל להתרגל לטעם של השייק הירוק.
מוזמנת לספר איך היה… ואם עבר בשלום, נסי את המתכון “למתקדמים” שהצעתי שם.
בהצלחה:)
2 ביולי 2016 @ 13:31
היי. מה הנבדל בין שייק ירוק לסחיטה במסחטה איטית של ירקות ירוקים
2 ביולי 2016 @ 18:17
שלום רבקה,
בשייק נשמרים כל הסיבים של הירקות והפירות שאנו טוחנים.
במסחטה המיץ יוצא המיץ והסיבים לא נכנסים לכוס, אלא יותאים למקום אחר. למיטב ידיעתי בסחיטה האיטית מאבדים פחות ויטמינים ומינרלים אבל עדיין הסיבים אינם.
בהצלחה,
שרית
22 ביוני 2016 @ 01:44
אה רגע ומזה חומצת פולת זה בסדר או משהו כזה
22 ביוני 2016 @ 13:21
שלום אילן,
חומצה פולית היא סוג של ויטמינים מקבוצת ויטמיני בי. היא מסיסה במים ונמצאת בריכוז גבוה מאוד בירקות עליים ירוקים. היא חיונית לגופנו וחשובה לבריאותנו.
בברכה,
שרית
22 ביוני 2016 @ 01:40
מה מנקה המשקה אזה את הגוף
22 ביוני 2016 @ 13:26
ראה את תשובתי ל2 השאלות האחרות ששאלת.
בברכה,
שרית
22 ביוני 2016 @ 01:32
היי במה טורם השייק הירוק לגוף האדם
22 ביוני 2016 @ 13:26
אילן שלום,
האם קראת את המאמר שלי? רוב התשובות רשומות במאמר עצמו. התרומה העיקרית לגוף היא להעניק לגוף במנה אחת שפע של ויטמינים, מינרלים, סיבים וכמובן תוספות תזונתיות חשובות נוספות כמו למשל אם בחרנו להוסיף: ספירולינה (בשביל החלבון) או זרעי צ’יאה (בשביל האומגה 3). ובגלל שהספיגה ישירות לדם מומלץ ורצוי שהירקות והפירות שמכניסים לשייק הירוק יהיו אורגניים (אם כמה שפחות חומרי ריסוס שיכנסו ויספגו לגוף עם השייק)
בברכה,
שרית
4 בדצמבר 2015 @ 21:00
כתבה מעולה!
6 במרץ 2016 @ 22:29
ניקול שלום,
סליחה על הדיליי בתגובה שלי. משום מה לא ראיתי את תגובתך על המאמר.
שמחה שקראת ואהבת. תודה רבה,
שרית
17 ביוני 2015 @ 13:00
אחד המרכיבים בשייק הזה נותן לנו חומצה פולית
17 ביוני 2015 @ 20:32
יוני שלום,
אכן בכל שייק שמכיל עלים ירוקים ובמיוחד כהים. יש גם חומצה פולית.
תודה על ההערה החשובה,
שרית
25 באפריל 2015 @ 19:45
תודה על הטיפים. כבר הכנתי את השייק הירוק שכלל עלי נענע, פטרוזיליה, סלרי, לימון, קיווי, תפוח עץ סמית. אז קודם כל תודה ☺ ו – האם יש לך המלצה על בלנדר חזק ואיכותי?
26 באפריל 2015 @ 16:25
עין – יה שלום,
תודה על תגובתך, אני ממליצה לך לגוון את סוגי הירוקים בשייק, למשל עלי קייל שהם ממש סוג של סופר פוד, מכילים שפע של דברים טובים, עלי מנגולד וגרגיר נחלים שיעניקו לשייק שלך יתרונות תזונתיים נוספים (ללא קלוריות נוספות…)
הבלנדר הטוב ביותר נקרא vitamix אבל הוא יקר ולכן ניתן בהחלט להסתפק במוצר דומה שעולה מחצית ממנו ונקרא JTC לי יש אותו ואני מרוצה מאוד. כפי שבוודאי קראת במאמר, ככל שהבלנדר חזק יותר יכולת הטחינה שלו חזקה יותר ואז אנחנו מרוויחים שייק באיכות גבוהה יותר. בהצלחה!
19 ביוני 2017 @ 15:21
ממליצה בלנדר נינ’גה – מעולה והכי חזק שיש! בהצלחה.