10 טיפים מתוקים באמת, שישפרו את בריאותכם – במיידי!

סופרים קלוריות? חושבים שכל הקלוריות הן אותו דבר? חשבו שוב: לפי מחקר חדש שהתפרסם בימים אלה ממש, קלוריות שמקורן בסוכר עלולות להיות רעילות לגופנו. האם אתם באמת יודעים מה אתם מכניסים לפה? האם חשוב לכם לשמור על הבריאות ולתת לגוף שלכם ושל היקרים לכם מזון טעים אך בריא? על מסקנות המחקר ועל 10 דרכים להקטין את צריכת הסוכר ולשפר משמעותית את הבריאות – במאמר שלפניכם. מוזמנים לקרוא, ליישם וכמובן לשתף.

במשך שנים, הראו מחקרים קורלציה מובהקת בין צריכת סוכר לבין מחלות מטבוליות, כגון: סוכרת והשמנת יתר. ועדיין, גם בישראל וגם בארה”ב ובעולם המערבי בכללותו, חלה ב-30 השנה האחרונות עלייה מתמשכת בצריכת הסוכר. בהתאמה, יותר אנשים סובלים מעודף משקל, סוכרת ומחלות לב. המדענים, מצדם, טענו כי קשה להגיד מה קדם למה: האם סוכר הוא שגרם לתחלואה, או שאנשים עם בעיות מטבוליות פשוט צורכים יותר סוכר… ובכן, היום כבר אפשר להגיד בבירור: סוכר מייצר מחלות! 

זה לא הסוכרת. זה הסוכר…

במחקר שפורסם בחודש פברואר האחרון בThe journal PLoS One Food and Agriculture Organization, נבדקה צריכת המזון בקרב אנשים במקומות שונים, בעולם. התוצאות הוצלבו מול מידע על השמנת יתר וסוכרת. החוקרים בדקו את מקורות המזון מהם צרכו אנשים מכל רחבי העולם את הקלוריות שלהם, והשוו את הנתונים לתדירות שבה חלו. בין היתר נלקחו בחשבון פרמטרים, כגון: מדד מחיה, סגנון חיים, הזדקנות, ופעילות גופנית. מה שמצאו החוקרים, בכל האוכלוסיות שנבדקו, היה, שרק שינוי והפחתה בצריכת הסוכר בתפריט הביאו לירידה ברמות הסוכר.

מסקנתם הייתה: לא ההשמנה גורמת לסוכרת. הסוכר הוא זה שגורם לכך!

תעשיית המזון מחביאה סוכר במוצרים לדברי ד”ר רוברט לוסטיג, מחבר הספר Fat Chance, סוכר הוא רעל ללא קשר לקלוריות שבו. “הכמות היא שמפעילה את הרעל”, הוא אומר. “ממש כמו אלכוהול, מעט סוכר זה בסדר, אבל הרבה, ממש לא… ותעשיות המזון עברו מזמן את הגבול”. בחנויות המזון נמכרים מאות אלפי מוצרים. למעלה מ-80% מהם מכילים תוספת סוכר שמתחבאת תחת שמות אחרים, כך שאם איננו כימאים או טכנולוגי מזון – לא נדע באמת מה אנחנו מכניסים לפה… קחו אחריות על צריכת הסוכר שלכם מכיוון שיכולתנו לשלוט בכמות הסוכר שמוספת למזון מוגבלת, מה שנותר לנו זה לחנך את עצמנו ואת יקירינו להימנע מצריכת סוכר עודפת – ככל האפשר.

השאלה הגדולה היא כמובן, איך עושים את זה. לפניכם 10 טיפים שיעזרו לכם להפחית את כמות הסוכר בתפריט, ולסגל לעצמכם הרגלים בריאים יותר:

טיפ 1: שתו מים במקום משקאות מוגזים ודומיהם. כן, גם במקום המשקאות הדיאטטיים.

טיפ 2: בשתיית מיץ פרי, וודאו שהוא עשוי מ100% פרי ללא תוספות סוכר. ובאופן כללי, העדיפו לאכול את הפרי בשלמותו. כך תרוויחו גם את הסיבים התזונתיים.

טיפ 3: כבר מהיום, התחילו בהדרגה להפחית את כמות הסוכר בקפה או בתה שלכם.

טיפ 4: קראו את התוויות שעל המזונות. שימו לב שכל סיומת ose מכילה סוכר. בחרו מוצרים שמכילים פחות תוספות סוכר. לנוחותכם הנה רשימה מלאה של סוגי הסוכר הסמוי.

טיפ 5: בחרו את דגני הבוקר שלכם (ושל ילדיכם) בקפידה. העדיפו את אלה שאינם מצופים בסוכר ואינם מכילים תוספות סוכר. באופן כללי העדיפו את הטבעיים ביותר.

טיפ 6: גם בקטשופ, ברטבים, בריבות ובג’לים יש תוספת סוכר, ולא מעט. חפשו את המוצרים שאינם מכילים תוספות סוכר. יש כאלה, רק צריך לשים לב!

טיפ 7: העדיפו פירות טריים כקינוח, במקום עוגות, עוגיות, גלידות ושאר ממתקים.

טיפ 8: בקניית פרי משומר, העדיפו פירות במים או במיץ, ולא בסירופ.

טיפ 9: מחפשים מנת ביניים לנשנוש בין הארוחות? העדיפו ירקות, פירות, אגוזים טבעיים, גבינות רזות, קרקרים מחיטה מלאה ללא שומן, או יוגורטים דלי שומן, במקום: מאפים, ממתקים ועוגיות.

טיפ 10: הימנעו מצריכת סוכרים פשוטים, כמו: סוכריות וממתקים. פשוט ותרו עליהם! לא רק הגוף שלכם יודה לכם! גם השיניים.

עכשיו תורכם איך אתם מפחיתים את הסוכר בתפריט? מוזמנים לשתף את התובנות שלכם עם כולנו, למטה בתגובות.

ומה עכשיו? מעוניינים בתפריט תזונתי בהתאמה אישית שיאפשר לכם לחיות בריא יותר? מוזמנים ליצור קשר או להתקשר לקליניקה שלי: 09-8665279. אשמח לסייע!

זה כייף לשתף ...
Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on Pinterest