כמה עובדות על עץ הקוקוס – צמח החיים

בדומה לגויאבה, אניס וכוסברה, הקוקוס הוא פרי שלא ניתן להיות אדישים אליו. יש כאלה שמעולפים על טעמו וריחו ויש כאלה שממש לא. דבר אחד בטוח, עם השנים חוקרי תזונה למדו לגלות את יתרונות הקוקוס לבריאותנו. אז הנה לפניכם, כמה עובדות על הקוקוס, כולל מתכון לשייק טעים ובריא. קריאה נעימה!

עובדה מס’ 1: קוקוס שלם טרי, דל בפרוקטוז, ועשיר במקורות של חומצות שומן רווי שחיוניים לתפריט שלנו. הקוקוס עשיר בחומצה לאורית וחומצה קפרילית שהן חומצות שומן בינוניות שרשרת. הקוקוס הוא למעשה, הפרי הטרופי המומלץ ביותר יחד עם פרי טרופי אהוב נוסף – האבוקדו.

עובדה מס’ 2: במדינות המערב ואפילו אצלנו, הקוקוס נחשב לפרי אקזוטי. אולם, במדינות טרופיות ובאוקיינוס הפאסיפי זה מצרך יומיומי. כמעט לכל חלקי עץ הקוקוס יש שימוש, מהעלים, דרך השורשים, קליפת העץ וחלקי הפרי השונים, וזו הסיבה שעץ הקוקוס זכה לכינוי המחמיא:”צמח החיים”.

עובדה מס’ 3: טכנית הקוקוס אינו פרי. מבחינה בוטנית, הקוקוס אינו אגוז אלא בית גרעין בדומה לאפרסק. הקליפה מורכבת משכבה חיצונית של סיבים ומתחתיה קליפה קשה שבה שלושה נקבים שמהם יכול לצמוח השורשון. בהסתכלות מקרוב, הקליפה הקשה ושלושת הנקבים מזכירים פנים של “מקאקו” שמקוצר לעיתים ל”קוקו” ומכאן שם הפרי. משמעותו: קוף. בקניית קוקוס בחנות, לרוב נמצא אותו רק עם שכבה חיצונית אחת.

עובדה מס’ 4: פרי עץ הקוקוס יכול לשמש למוצרים שונים רבים, כמו למשל: חלב קוקוס, קרם קוקוס שניתן להוסיף למתכונים רבים. את ה”בשר הלבן” של הקוקוס ניתן לאכול כמו שהוא מהפרי, בשבבים, כפרי מיובש, לפזרו מעל עוגות או להפוך אותו לקמח קוקוס או חמאת קוקוס. את שמן הקוקוס ממצים גם כן מבשר הקוקוס. בעוד שמי הקוקוס יכולים לשמש כמשקה מרענן לאחר אימון או להוסיפו למתכונים שונים כמו מרקים ושייקים של פירות וירקות.

עובדה מס’ 5: מה לגבי הטעם? לשמן הקוקוס יש ריח קוקוסי עדין אך הוא כמעט נטול טעם לחלוטין ולכן מתאים לכל סוגי התבשילים והמאפים ללא שום בעיה. האם שמן הקוקוס מתאים גם לשימוש חיצוני? בהחלט. שמן הקוקוס מוצק בטמפרטורת החדר ולאוהבי הריח ניתן למרוח אותו על העור כהזנה מעולה לעור.

עובדה מס’ 6: במידה ואתם מעוניינים להעשיר את התפריט שלהם ברכיב בריא, ההמלצה שלי תהיה להשתמש בשמן קוקוס לבישול ואפייה. למעשה, שמן קוקוס הוא היחיד שיציב מספיק להתמודד עם נזקי החימום וההתחמצנות המוגברת של השמן במהלך בישול או אפייה. שמן הקוקוס בחימום, טוב יותר אפילו משמן זית, אשר בריא ומתאים יותר לשימוש קר בסלטים, רטבים, או בהזלפה מעל מאכלים שונים. כך שאם אתם חייבים רק שמן אחד במטבח שלכם, שמן קוקוס אורגני מכבישה קרה, זו האפשרות הבריאה והטובה ביותר.

לסיום: יש אין סוף מתכונים עם קוקוס, בחרתי לצרף לכם מתכון לשייק קוקוס – מישמש, שנייה לפני שעונת המשמשים מסתיימת, זה בדיוק הזמן לקנות משמשים לגלען אותן לחתוך לרבעים ולשמור במקפיא לשייקים נוספים בהמשך השנה.

שייק קוקוס -מישמש

שייק זה דל יחסית בסוכרים מכיוון שמכיל פירות בעלי אינדקס גליקמי נמוך יחסית, ויכול לשמש כארוחת בוקר או מנת ביניים מרעננת.

מצרכים:

1 כוס חלב קוקוס לא ממותק

2 כוסות של משמשים מגולענים וחתוכים לרבעים מוקפאים בפריזר

2 קיווי חתוכים לקוביות מוקפאים בפריזר.

6-8 קוביות קרח.

הכנה: לשים הכל בבלנדר חזק שעד שמתקבל שייק יציב.

טיפים נוספים:

לקבלת שייק מוצק יותר, ניתן להחזירו למקפיא בכוסות מתאימות למשך שעתיים לאחר ההכנה.

– לתוספת חלבון, הוסיפו כפית עד כף אבקת חלבון איכותית.

– לתוספת של אומגה 3 הוסיפו לבלנדר, כף זרעי צ’יאה/ פשתן שהושרו ברבע כוס מים.

בעודי כותבת את המאמר נזכרתי בשירה המקסים של חוה אלברשיין: קוקוס. מצרפת פה קישור לשיר, להנאתכם: https://www.youtube.com/watch?v=uGTeRRP3OU4

ועכשיו אתם, יש לכם מתכונים בריאים עם קוקוס? אשמח שתשלחו לי ואעלה אותם בבלוג ובעמוד שלי.

מעוניינים בהתאמה אישית של תפריט לבריאות טובה? מוזמנים לפנות אלי. אשמח לעזור, 09-8665279 | 054-4410511

זה כייף לשתף ...
Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on Pinterest