10 סיבות טובות לאכילת תפוח
חוה חשקה בו, ניוטון גילה את כוח הכבידה בעזרתו, ואילו סטיב ג’ובס עשה ממנו מיליארדים. מה יש בו בתפוח שאומרים עליו שאם אוכלים אחד ממנו כל יום, נפרדים מהרופא לשלום? במאמר לפניכם, מידע כללי על התפוח, באיזה תפוח יש יותר סוכר ירוק או אדום. 10 סיבות טובות לאכילת תפוח ולקינוח 2 מתכונים מהירים ומעולים. מוזמנים לקרוא, ולשתף חברים.
כמה סוגי תפוחים יש בעולם? בעולם מעל 7,500 זנים של תפוחים השונים בצבעם, טעמם, עמידותם למחלות ובאורך חיי המדף שלהם. עונת התפוחים משתנה מזן לזן, ובמזג האוויר במקום הגידול. יש זני תפוחים רבים הגדלים הן בחצי כדור הארץ הדרומי והן הצפוני ומשתמרים היטב בקירור והובלה, דבר המאפשר שיווקם בכל העולם בכל עונות השנה.
מה ממוצע צריכת התפוחים בישראל? הישראלים מסתבר אוהבים תפוחים לפי נתוני משרד החקלאות לשנת 2014. ממוצע צריכת תפוחים לאדם עומדת על 125 תפוחים בשנה.
באיזה תפוח יש יותר סוכר ירוק או אדום? אין הבדל בכמות הסוכר ובערך הקלורי בתפוח ירוק לעומת אדום או צהוב. ההבדל הוא רק בריכוז כמות החומצה בפרי. אז אם אתם חובבי תפוחים אדומים אתם יכולים להרגיש בנוח לאכול מהם בדיוק כמו את אחיהם הירוקים:)
האם משמין? משקל תפוח גדול יכול להגיע לכ 220 ג’. תפוח בינוני כ-150 גרם ואילו תפוח קטן כ – 110 ג’. ב100 גרם תפוח יש כ 50-60 קלוריות. סיבים תזונתיים וויטמינים ומינרלים רבים.
אז מהן 10 הסיבות הטובות לאכילת תפוח?
סיבה 1 – התפוח מכיל סיבים תזונתיים ובראשם הפקטין שמסייעים לפעילות מעיים תקינה. התפוח היא הפרי היחידי שניתן לאכול גם כשיש בעיות מעיים.
סיבה 2 – בזכות הסיבים המסיסים והפקטין, התפוח בעל יכולת לשפר את היחס בין הכולסטרול ה”רע” לבין הכולסטרול “הטוב”.
סיבה 3 – פעילות אנטי סרטנית, הפקטין שהוא סיב מסיס, הוא למעשה מולקולה רב סוכרית, המורכבת בין היתר מגלקטוז. הגלקטוז נמשך לחלבונים שנקראים גלקטינים, היושבים על קרומים סרטניים, ובכך מונע תקשורת בין תאי הסרטן, מונע הידבקות תאים סרטניים ולמעשה מונע היווצרות גרורות.
סיבה 4 – אינקדס גליקמי נמוך יחסית. בסביבות 42. מדד גליקמי מצביע על מהירות עליית הסוכר בדם. (לצורך ההשוואה המדד הגליקמי של פרוסת לחם לבן היא 100ושל תמר 106).
סיבה 5 – הפחתת סיכון לטרשת עורקים והורדת כולסטרול רע. במחקר שפורסם ב2012 בארה”ב נמצא כי בקרב בני גיל העמידה, שאכלו תפוח מדי יום. חלה הפחתה של40% מרמת הכולסטרול הרע בדם. והפחתה משמעותית בסיכון לטרשת עורקים.
סיבה 6 – הפחתת סיכוי לשבץ. מחקר שפורסם בשנת 2011 בארה”ב נמצא הפחתה של 52% בסיכוי ללקות בשבץ בקרב אנשים שצרכו פירות וירקות שצבעם הפנימי לבן כמו התפוח. במחקר דובר על כמות יומית של מעל 170 ג’ ליום. וכל תוספת של 25 ג’ ממזונות אלה גרמה להפחתה נוספת של 9% ללקות בשבץ.
סיבה 7 – ניקוי גוף. התפוח מסייע בניקוי זיהומים מהכבד בזכות החומצה המאלית והטרטרית אשר מצויות בו באופן טבעי.
סיבה 8 – ידידותי לדיאטה. בתפוח בינוני כ80 קלוריות ובזכות כמות הסיבים הגבוהה שבו. גורם לתחושת שובע בנפח קלורי נמוך יחסית ולכן מתאים כמנת ביניים בתפריט יומי בכלל ובדיאטת הרזייה בפרט.
סיבה 9 – תפוחים יוצרים תגובה בסיסית בגוף. לפי גישת הרפואה הטבעית מומלץ לאכול 80% מזון בסיסי ו 20% מזון חומצי. מצב שאינו קורה כמעט כלל בתזונה המערבית.
סיבה 10 – ריפוי חניכיים – לעיסת תפוח מסייעת בריפוי החניכיים ואף מפחיתה את הבקטריות בחלל הפה.
מי צריך להיזהר מאכילת תפוחים?
1. לאנשים שמפתחים אלרגיה לאבק של עצי תפוח לא כדאי לאכול תפוחים טריים אלא רק מבושלים, משום שהבישול הורס את האבקה ומונע את האלרגיה.
2. לאנשים הרגישים לפרוקטוזה (סוכר הפירות) עלולים לפתח סימנים לא נעימים במערכת העיכול כמו גזים ושלשולים כתוצאה מאכילת תפוחים, מאחר ותפוחים מכילים אחוז גבוה של פרוקטוזה. ולכן, גם לסוכרתיים מומלץ לצרוך תפוחים במידה ורצוי בתוספת של מרכיב חלבוני או שומני ליד שימנע עליית סוכר במהירות.
כיצד נכון לאחסן תפוחים?
1. במקרר, בכלי מאוורר ורצוי להרחיק ממקורות ריח חזקים כדי שלא יספגו לתפוחים.
2. תפוחים פולטי גז אתילן הגורם להבשלה מהירה יותר של פירות לכן, רצוי לא לאחסן אותם עם פירות אחרים כדי שלא יבשילו ויתקלקלו במהירות. או לחילופין, לאחסן עם פירות בוסר שרוצים בהבשלתם המהירה.
לסיכום: מי שטבע את המשפט: “אכילת תפוח ביום ימנע מהרופא להגיע עד הלום”. כנראה ידע על מה הוא מדבר…
לקינוח קבלו שני מתכונים קלים ובריאים:
תפוח אפוי
גלענו תפוח, פזרו אבקת קינמון בנדיבות והכניסו לתנור מחומם מראש ל180 מעלות ל20 דקות. הנה לכם קינוח נהדר ומנחם לסיום היום. לשדרוג ניתן להוסיף, כפית דבש/ סילאן ולפזר מעט אגוזים קצוצים.
צ’יפס תפוחי עץ אפויים
מצרכים: 3 תפוחים שטופים 2 כפיות אבקת קינמון 1 כפית ג’ינגר טחון ½ כפית אגוז מוסקט ½ כפית ציפורן טחון.
הכנה:
1.לחמם את התנור מראש לחום של 90 מעלות.
2. לחתוך את התפוחים פרוסות עגולות דקיקות בעזרת סכין חד או גיליוטינה מיוחדת
3. לערבב את כל התבלינים היבשים
4. על נייר אפייה לסדר את פרוסות התפוחים ולפזר מעל מחצית מהתבלינים.
5. להכניס לתנור לשעה וחצי.
6. להוציא, להפוך את התפוחים לפזר את יתרת התבלינים ולאפות עוד שעה.
7. לקרר ואם ישאר לכם…אחסנו את הצי’פס בקופסה סגורה.
בתאבון, ושיהיה חורף חמים ונעים!
ועכשיו אתם? אהבתם? יש לכם מתכון שווה עם תפוחים? אשמח לקבל ולשתף בבלוג ובעמוד שלי.
זקוקים להתאמה אישית של תפריט להרזיה ובריאות טובה? אשמח לעזור. מוזמנים ליצור קשר כאן או לקליניקה 09-8665279