10 דברים שאתם יכולים לעשות למען הבריאות שלכם
איך בעבר אנשים חיו מבלי לספור קלוריות ושומנים? כנראה שהייתה להם אינטואיציה תזונתית שאצלנו אבדה במהלך החיים. במירוץ אחרי הרזון, חיפוש אחר פתרונות אינסטנט, והג’ינגול המטורף בין קריירה – הורות – משפחה – משהו הלך לאיבוד. שכחנו את עצמנו. שכחנו מה הדברים הקטנים שאנחנו יכולים לעשות שיעשו לנו טוב.
לפניכם במאמר מקבץ טיפים פשוטים, מניסיוני האישי, מהקליניקה, ממאמרים ומחקרים שפורסמו בתחום ובעיקר מדברים שאני מאמינה בהם בכל לבי.
מזמינה אתכם לקרוא, מקווה שתתחברו ותבחרו ליישם:
1. אכלו יותר אוכל מהצומח. בעדיפות לכמה שיותר צבעים וירקות, בירקות שקשה לקלוף ובעלים, העדיפו כמה שיותר אורגניים.
אנשים שהאריכו חיים ציינו שהקפידו לצרוך 90% תזונה צמחית ולא 10-15% כמו בעולם המערבי. שלבו כמה שיותר ירקות ירוקים בתפריט שלכם. הכנת שייק ירוק או סלט גדול יכולה לעזור להכניס כמות גדולה בבת אחת ללא בעיה.
2. הגבילו צריכת מזונות מעובדים באריזות למקסימום 5 גרם סוכר למנה. (איך יודעים? קוראים מה שכתוב על האריזה) הגבילו צריכת פירות למקסימום 2-3 מנות ליום והעדיפו פירות בעלי אינדקס גליקמי נמוך כגון: פירות יער, שזיפים, דובדבנים, אפרסקים, משמשים, אגסים ותפוחים. (סוכרתיים? כאן יש להתאים כמות הפירות לתפריט שלכם, בכל מקרה, הקפידו להוסיף מספר שקדים או אגוזים למנת הפרי שלכם שתגרום לסוכר לעלות במתינות).
3. הסירו מהתפריט שמנים צמחיים בבקבוקי פלסטיק שעברו זיכוך. החליפו אותם בשמנים טבעיים מהצומח בבקבוקי זכוכית כהים כגון: שמן זית, שמן אבוקדו ושמני אגוזים. מקורות נוספים לשמן יכולים להיות ה”גי” או ה”סמנה” (חמאה מזוקקת שמכילה פחות שומנים מזיקים) ולא פחות חשוב: בתהליך הבישול הקפידו לא להגיע לנקודת העישון של השמן (מה שכמובן אין לנו שליטה כשאנחנו אוכלים בחוץ) לפחות בבית, הקפידו על בישולים והקפצות קצרות לפני שהשמן עובר את נקודת העישון שלו והופך לרעיל ומלא באנטיאוקסידנטים.
4. אוכלי כל? הקפידו לקנות את הבשר או הדגים שלכם ממקורות טובים. אכלו מהם מספר פעמים בשבוע. לא בכל יום. שלבו מקורות צמחיים בתזונה כגון קטניות ותגלו שזה יכול להיות תחליף נפלא לחלבון מהחי.
5. גרים בעיר? עובדים שעות רבות? הקפידו לצאת לטבע לפחות פעם בחודש, בעדיפות לאזורים מלאי עצים ושאפו את האוויר בסביבת העצים. (שאיפת האוויר בסביבת העצים מאפשרת לשאוף את השמנים האתריים שלהם, מה שיכול לשפר את פעילות תאי הדם האדומים למשך חודש!) חלופה טובה יכולה להיות צעידה על חוף הים ברגליים יחפות.
6. התמקדו בדברים שאתם אוהבים. גם אם אין לכם זמן לעשות את כולם. מצאו דבר אחד שעושה לכם טוב ותנו לו מקום ביום שלכם. אפילו לזמן קצר. הימים עמוסים מדי? לא נורא, זכרו לנשום. נשימות עמוקות כאלה כמה שאיפות ונשיפות טובות. ושלבו האזנה למוסיקה שאתם אוהבים. מחקרים הראו, שלמוסיקה אהובה, יש השפעה מיטיבה על מצב הרוח.
7. היו אדיבים לסביבתכם, הקשיבו באמת, התחברו, עזרו מתי שאתם יכולים, זה עושה טוב לנפש. נתינה היא הקבלה הגדולה ביותר!
8. זוזו! שחקו, הימתחו, הזיעו באמת (!) לפחות פעם בשבוע. התמידו בפעילות גופנית שאתם אוהבים. וגם אם אינכם אוהבים ספורט, עשו משהו, אפילו רק הליכות, ההרגשה אחרי תהיה שווה את הכל, וטובה גם למטבוליזם וכמובן שגם לבריאותכם.
9. שמרו על השמחה ועל חברים צפו בתוכניות או פגשו חברים שגורמים לכם לצחוק ולשמוח. מחקרים הראו שאנשים שהקפידו לשמור על קשרים חברתיים, היו בריאים יותר לאורח שנים.
10. הקפידו לישון 7 שעות בלילה. ונוחו, אם את מרגישים צורך ביום שלא הצלחתם לישון מספיק. זה חשוב, הכרחי, ומחקרים הראו שגם עוזר לאכול פחות…
אני מאמינה בכל לבי בכל מה שכתוב כאן. וחייבת להודות שגם משתדלת ליישם את הדברים. ומה איתכם?
ההמלצה שלי, בחרו דבר אחד או שניים שנראה לכם שאתם יכולים לעשות למען עצמכם. והתמידו בו שבועיים לפחות. הצלחתם? יופי! עכשיו חזרו לרשימה ובחרו דבר נוסף והוסיפו ללייפסטייל שלכם. זה יעשה לכם רק טוב😊
מרגישים שצריכים עזרה? התאמת תפריט לאורח החיים שלכם? אימון בתחומים נוספים שקשורים להתנהלות היומית שלכם?
צרו קשר, יש לי ניסיון רב בזה. אשמח לעזור!
שרית 09-8665279 | 054-4410511