כיצד אטריות קונג’אק יכולות לעזור לך בתהליך ירידה במשקל?

מכירים את זה שמתחילים תפריט הרזיה וחייבים לוותר או לצמצם אכילת מזונות אהובים כמו פסטה, אורז, וכו’? מסתבר שהיום יש פתרון חלופי, טבעי ודל קלוריות שיכול לעזור בדיוק למצבכם! הכירו את אטריות הקונג’אק. מידע עליהן, יחד עם מתכון שווה בהמשך. כדאי לקרוא!

מהו הקונג’אק?

צמח הקונג’אק גדל בעיקר באסיה והוא סיב מסיס במים שהוכח בעשרות מחקרים כמסייע לתחושת שובע הודות לתכונותיו הנפלאות. סיבי צמח הקונג’אק הם בעלי קיבולת גבוהה במיוחד מבין כל הסיבים לספיחת נוזלים, למעשה הוא סיב שמסוגל לספוח נוזלים עד פי 200 ממשקלו!

צמח הקונג’אק מסייע לתהליכי הדיאטה בכך שהוא גורם לתחושת שובע לאורך זמן רב. הוא מכיל סיבים תזונתיים המסייעים לניקוי המעיים והרחקת חומרי פסולת מהגוף, מאיץ את חילוף החומרים בגוף ויכול לעזור באיזון רמות סוכר וליפידים.

אז איך משתמשים בזה?

ההמצאה הגדולה היא שמאותו צמח המכיל כמות אדירה של סיבים ייצרו הסינים את השיריטאקי שאלה למעשה אטריות קונג’אק שאינן מכילות שומן, פחמימות וחלבון. ערכן הקלורי נמוך מאוד כ-10 קלוריות ל100 גרם! במרקם הן דומות לאטריות או פסטה או פתיתים (תלוי בצורה שהופקו) הן נטולות טעם וניתן לשלב אותן במאכלים רבים כמו ירקות מוקפצים, מרקים ואף ניתן להכין בעזרתם פשטידות ולהשתמש בהן כתחליף לפירורי לחם או אורז בקציצות ותבשילים שונים. 

בארץ ניתן לקנות אותן במרכולים דרך שתי חברות: Taste of Asia וסקיני פסטה.

מכיוון שמדובר בסיב עם יכולת ספיגה גבוה מאוד, חובה לשתות 2 כוסות מים לפחות על כל 100 גרם מהמוצר. אחרת יתרונות ספיחת הנוזלים של הסיב יהיו לרעתנו…

מטופלים שלי מדווחים שאטריות הקונג’אק עזרו להם להיגמל מפסטות ואורז מצד אחד ולהרגיש שובע מצד שני, כבר מהשבוע הראשון של הדיאטה. ניתן לשלב את אטריות הקונג’אק במרק, בירקות מוקפצים עם או בלי תוספת עוף או בשר. וניתן להכין מהן פשטידות שונות.

בחרתי לצרף מתכון של פשטידה מתוקה מאטריות הקונג’אק. מנה זו יכולה לשמש כמנת ביניים ליד כוס שתייה חמה או קרה (יחד עם עוד כוס מים כמובן…)

מתכון פשטידת קיגל מתוק:

מצרכים:

2 חבילות אטריות קונג’אק (ממליצה על אטריות רחבות)

2 ביצים

1 קופסת גבינת קוטג’ 3% (250 ג’) רגיל/ עיזים

2 תפוחי עץ מגורדים גס 

1/4 כוס דבש או 3-4 שקיות סוכרלוז (לשומרים על סוכר)

1/4 כפית קינמון מעט מלח ופלפל.

הערה: ניתן לצרף 2 כפות של צימוקים למי שאוהב.

הכנה:

1. להכין את 2 חבילות האטריות לפי הוראות היצרן (לשים במסננת ולשפוך מעל פעמיים מים רותחים, וזה מוכן!)

2. לגרד את שני התפוחים לקערה.

3. במחבת משומן קלות לחמם מעט את האטריות עם התפוחים – 2 דקות מספיק.

4. בקערה נפרדת לערבב את הביצים, גבינה, מלח פלפל, קינמון, ההמתקה שבחרתם. ובהמשך להוסיף את האטריות ולערבב הכל.

5. להעביר ל2 תבניות אינגליש קייק.

6. לאפות בחום של 180 מעלות למשך 40 דקות.

7. לקרר בחוץ עוד 20 דקות.

כל הכמות (ללא תוספת הדבש) מכילה 600 קלוריות. בחלוקה ל-10 מנות, כל מנה שווה 60 קלוריות של קיגל דיאטתי משביע וטעים! (וגם אם לא תעמדו בפיתוי תאכלו 2 מנות. זה עדיין בסדר ולא יפגע בתהליך הירידה במשקל. רק אל תשכחו לשתות כוס מים נוספת!)

אהבתם? אשמח אם תספרו לי. הכנתם ומצאתם דרך לשדרג את המתכון? אשמח לדעת. מוזמנים לכתוב לי כאן בבלוג.

לפרטים נוספים ולקביעת תפריט בהתאמה אישית מגוון לפי צרכיך. צרי קשר כאן ואו התקשרי אלי 09-8665279 אשמח לעזור!

זה כייף לשתף ...
Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on Pinterest