יתרונות הבצל ומתכון לפשטידת בצל ללא קמח
בצל –
ירק שורש נפוץ ומוכר זה, יחד עם השום נחשב כאנטיביוטיקה של הטבע. הבצל שייך למשפחת השום ושניהם מכילים גופרית שמקנה להם חלק מיתרונותיו הבריאותיים. תרכובות הגופרית שבבצל הם מקור הריח החזק והחריף. בבצל יש כרבע מכמות הגופרית מאשר בשום.
מה הבצל מכיל?
תרכובות גופרית, קוורציטין, ויטמין סי, סידן, אשלגן וכרום.
הבצל קיים בצבעים שונים: לבן, סגול, צהוב וירוק. כל צבע של בצל תורם את נוגדי החמצון הייחודיים לו.
הבצל הלבן והצהוב, עשיר בלוטאין המסייע בשמירה על ראייה תקינה.
הבצל הסגול, עשיר באנטוציאנינים – נוגדי חמצון המסייעים בהאטת תהליכי הזדקנות.
הבצל הירוק (וגם העירית) עשירים בסידן וגם בכלורופיל אשר מסייעים בהפחתת ההשפעה של הרדיקלים החופשיים.
למה זה טוב לנו?
• שומר על בריאות הלב
• מסייע באיזון סוכרת סוג 2
• אנטי דלקתי ואנטי ויראלי
• מכיל רכיבים נוגדי סרטן
• טוב לסילוק ליחה מהגוף
• מוריד רמות כולסטרול
• בעל יכולת חיטוי גבוהה
• מחזק מערכת חיסונית
ברפואה הטבעית שילוב הבצל והשום נחשב כתרופה ביתית יעילה ביותר לחיזוק חיסוני ולהתמודדות מול דלקות גרון, או הצטננות חורפית.
האם ערכי הבצל נשמרים גם בבישול ואפיה?
כדי ליהנות מכל היתרונות התזונתיים, כדאי לאכול את הבצל טרי. אבל מה עושים עם הריח? אכן בעיה… לעיסת עלי פטרוזיליה טרייה ידועה כמסייעת להרחקת הריח.
כשמשלבים את הבצל בבישול ואפיה הוא מעניק טעם וארומה נהדרת לכל תבשיל, אכן הטעם החריף נעלם ולכן חלק מיתרונותיו התזונתיים פוחתים אבל נהנים מטעם נפלא ממש כמו במתכון הפשטידה שלפניכם.
8 מנות, כ – 150 קלוריות למנה.
חומרים:
2 בצלים לבנים גדולים
2 בצלים סגולים גדולים
2 כרישות שלמות
5 בצלים ירוקים שלמים
1 צרור עירית
1 גביע גבינה לבנה רכה 5% או גבינת עיזים 5%
1 גביע קוטג’ 5% או קוטג’ עיזים 5%
4 ביצים
2 כפות שמן זית
3 כפות אבקת מרק בצל טבעית או לתבלן במקומה לפי הטעם האישי
אגוז מוסקט מגורר לפי הטעם
מלח ופלפל.
הכנה:
1.חותכים את הבצלים לפרוסות או קוביות.
2. מאדים את הבצלים תוך כדי ערבוב במחבת גדולה בשתי כפות השמן עד
שהבצלים מזהיבים.
3. מערבבים את שאר החומרים בקערה, מוסיפים את הבצלים ומערבבים
היטב.
4. מרפדים בנייר אפייה תבנית בגודל 30X30 ס”מ או עגולה בקוטר 26 ס”מ.
5. שופכים את התערובת לתבנית ואופים ב180 מעלות כ25 דקות עד שהחלק
העליון מזהיב. בודקים בעזרת קיסם שהחלק הפנימי אפוי גם הוא.
בתאבון!
אהבתם את המתכון? אשמח אם תספרו לי איך יצא. יש לכם מתכון מנצח עם בצל? מוזמנים לשתף…
מעוניינים בהתאמה של תזונה אישית להרזיה ולבריאות טובה? צרו קשר כאן או לקליניקה 09-8665279 אשמח לעזור!